Voordragen tijdens ‘april is de wreedste maand’

Op woensdag 1o april draag ik in Groningen voor tijdens ‘April is de wreedste maand’, een literair en cultureel festival van Uitgeverij Passage. Ik kies voor een aantal columns uit de Delftse Post die goed zijn ontvangen door de lezers.

 April doet wat hij wil. De ene dag schijnt de zon volop, de volgende dag is het grijs en grauw. En wat voelen we ons dan neerslachting. Het is misschien daarom dat dichter T.S. Eliot het beroemde Wasteland begon met ‘april is the cruelst month’. Op woendagavond 10 april dragen auteurs van uitgeverij Passage wrede vertellingen voor tijdens Silo Passage.

Rosa Timmer en Fieke Gosselaar schrijven rechtbankverhalen. Deze verhalen tonen de hardvochtige kant van de samenleving. Kasper Peters draagt voor uit zijn nieuwe bundel Kelderwerk, waarin gedichten staan die een grimmige, donkere sfeer ademen. Lupko Ellen brengt een passage uit zijn nieuwe thriller ten gehore. Verder leveren Karel ten Haaf en Marcel de Jong vermakelijke bijdragen.

Elk keer presenteert Silo Passage ook ene nieuw literair talent. Ditmaal is dat Marleen Nagtegaal, tot nu toe vooral bekend van het literaire weblog Tzum. En er is muziek: bibliothecaris Douwe van der Bijl zingt Slauerhoff, met accordeonbegeleiding van Jan-Roelof Bathoorn.

De Columns die ik wekelijks schrijf in de Delftse Post, kun je HIER lezen. Uiteraard hoor ik graag welke column het verdient om voorgelezen te worden! Laat het me weten!

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *