Voordracht over coma en de menselijke identiteit

Op 6 april hield ik een voordracht over mijn roman Coma, die in het najaar bij uitgeverij Passage verschijnt. Tijdens de voordracht las ik niet alleen voor uit mijn roman. Ook sprak ik over de menselijke identiteit en het al of niet bestaan van de ziel.

Video

Stel je voor dat jij je arm moet laten amputeren en je de arm van een ander krijgt. Ben je dan nog jezelf? Of ook misschien wel de ander? En wat als je het hart van een ander krijgt? Alle ledematen en organen van de ander? Ik vroeg het de zaal in Rotterdam. Een vrouw meldde dat ze in alle gevallen zichzelf bleef. De grens lag wat haar betreft bij het behoud van haar eigen ziel. Ik daagde haar uit te vertellen wat die ziel voor haar dan inhield. Zij wist er geen antwoord op. Ik las een fragment uit Coma voor waarin dit vraagstuk ter sprake kwam. Klik op de foto om de mijn voordracht te kunnen zien. En: aarzel niet om te reageren! 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *