Vier jaar columns voor Delftse Post

Deze week is het precies vier jaar geleden dat ik begon met mijn wekelijks column voor de Delftse Post. Bijna 200 columns verder heb ik er nog steeds plezier in. En dank ik de Delftse Post voor de vrije ruimte die ze mij bieden!

In mijn columns verbaas ik mij over de wereld om mij heen. Mensen zijn wonderlijke wezens – en ik niet minder. Jammer genoeg leiden mijn columns niet tot een miljoenenverkoop van mijn romans. Misschien moet ik eens op les bij Heleen van Royen. Zij kan me vast aardig wat leren over verkooptechnieken. Ik schreef het al op 19 mei 2014:

Op de foto met Heleen van Rooyen

Column DP 25 mei 2013

Een vage kennis, van wie ik eigenlijk af wil, gaf me vorige week het nieuwste boek van Heleen van Rooyen cadeau. Hij  vertelde me dat hij zelfs overwogen had de biografie van Patricia Paay te schenken. Ik denk dat hij eigenlijk ook van mij af wil. Op de achterflap van het boek las ik dat Heleen het  gedaan had met een jonge drummer en zichzelf dagelijks in haar blote kont voor de spiegel fotografeert.  Patricia Paay vertelt in haar biografie dat ze het met een jonge presentator heeft gedaan, wist ik, en met een jongere bassist, journalist, bankwerker, artsenbezoeker, en, ach, met welke jongeman nou niet?  Ik vroeg me af of ook zij foto’s van zichzelf in haar blote kont had gemaakt, maar dat had ik beter niet kunnen doen. Sindsdien word ik achtervolgd door nachtmerries waarin tweehonderd naakte Patricia’s  mij opsluiten in een felverlichte kelder waarin ze met hun gebotoxte lippen elk deel van mijn lichaam op hun kwaliteit beoordelen. Ik heb nog wel geprobeerd de nare dromen te verdrijven met de gedachte aan de naakte Heleen, maar steeds zag ik haar vergezeld door de blote kont van die tienerdrummer en het naakte klokkenwerk van Ton, haar ex met wie zij gezellig samen in de playboy heeft gestaan. Maar het werkt, die blote borsten, billen en seksspeeltjes. Hun boeken verkopen als een tierelier. Mijn eigen romans leiden een moeizaam bestaan, maar ja, ik heb mijn naakte achterwerk dan ook nog nooit gefotografeerd. Ik denk dat ik maar eens contact met Heleen opneem. Gezellig samen met onze blote kont op internet, misschien stijgen mijn verkoopcijfers dan ook naar recordhoogte.

Te lezen als PDF: KLIK HIER.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *