De onzin van trendwatchers

 

Nederland wemelt tegenwoordig van de ‘trendwatchers’. Mannen en vrouwen die op basis van bepaalde ontwikkelingen de toekomst voorspellen. Je zou het kunnen vergelijken met koffiedik kijken, tarotkaarten leggen of wichelroede lopen. Maar een trendwatcher weet het beter te verpakken. Glad geschoren wangen, hippe merkkleding en een snelle babbel geven de trendwatcher de status van deskundige.

De grootste trendwatcher (wat een heerlijk woord is dat eigenlijk) is Adjiedj Bakas. De trendwatcher des vaderlands, wordt hij wel genoemd, een van de meest invloedrijke Nederlanders. In zijn nieuwste boek voorspelt hij dat de EU in 2014 uit elkaar zal klappen, de koning straks via verkiezingen gekozen wordt en de Partij voor Immaterieel Geluk het straks voor het zeggen zal krijgen.

Door Bakas ben ik toch wel anders tegen het leven aan gaan kijken. Ik vind het toch een leuk idee dat we straks onze koning mogen kiezen. Marco Borsato kan zich opmaken voor een lange regeerperiode. Na een spannende verkiezingsstrijd zal hij nipt Prins Pils verslaan.

Maar mooier vind ik nog dat profeet Bakas mij op een idee heeft gebracht: ik heb besloten mezelf ook tot trendwatcher uit te roepen! Mijn geheim is simpel: ik lees de krant, ga daarna in mijn hangmat wat mijmeren (drankje erbij, lekker hapje, af en toe een dutje) en tenslotte meet ik mijzelf een maatpak aan. Ik kan u nu al wat voorspellingen geven: Johan Cruijff ziet af van het bondscoachschap van Oranje en Willem Drees wordt geen premier van Nederland. Alles even opschrijven in een vlot te lezen boekje en voila, ook ik kan een Lexus 600h 5.0 V8 kopen. Nou vooruit, mijn allerlaatste voorspelling: in 2016 is elke Nederlander trendwatcher van zijn eigen leven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *