Selfie: de kick van de eigen geweldigheid

Het woord Selfie is gekozen tot woord van het jaar. Selfie. De selfkick van het Eigen Ik. Een Selfie is een gefotografeerd zelfportret, vaak gemaakt met een smartphone, digitale camera of webcam.  U weet wel, u maakt ze namelijk ook zestig keer per dag.  Ik zie ze wel op internet, hoor. Laatst stond u met glurende blik naast die mevrouw met die diep uitgesneden jurk.

Ook ik maakte in 2013 foto’s, maar dan van anderen, of mooie gebouwen, schilderijen in een museum. Hopeloos ouderwets. Uit de vorige eeuw, zeg maar. Bovendien verdween ik zonder selfies langzaam uit het bestaan van het leven. Het wordt tijd dat ik mezelf in beeld breng. Vaak. Overal. 24 uur per dag.  En altijd het liefst met een duckface: met getuite lippen, zodat mijn jukbeenderen mooi naar voren komen.  Of in mijn blote kont. Dat schijnt ook aandacht te trekken.

Daarom heb ik besloten dat 2014 het jaar van mijn selfies wordt. Overal zal ik mezelf fotograferen. Onder de douche, op het toilet, in bed met mijn vrouw, slapend met mijn minnares. Geen enkel moment zal ik onbenut laten om een Selfie te maken. Luierend op mijn werk, schrokkend tijdens een diner, dronken op een receptie. En iedere Selfie zal ik op Facebook delen. Op Twitter, Instagram en Pinterest. Elke like zal voelen als de erkenning van mijn bestaan.  Verder hoef ik niets meer in het leven te presteren. En om maar gelijk de daad bij het woord te voegen, heb ik net mijn eerste Selfie op Facebook gezet.  Wat geweldig ben ik toch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *