Roman Tropenkolder

Tropenkolder

Op zijn eerste werkdag op Scholengemeenschap Bonaire (SGB), vindt een Nederlandse docent de deur van het klaslokaal op slot. Bij navraag naar de sleutel wordt hij van het kastje naar de muur gestuurd. De sleutel zal hij niet krijgen. Een echte plek op school evenmin. ”Jullie makamba’s weten het toch altijd beter.”

Bestellen bij uitgeverij passage. Klik hier.

Met een zeker idealisme vertrekt een Nederlander naar Bonaire om daar les te gaan geven. Hij leert Papiamento en probeert zich het lome leven op het eiland aan te leren. Gaandeweg blijkt echter dat hij een buitenstaander zal blijven.

Tropenkolder gaat over de gekte op de Antillen. De roman schetst hoe expats hun draai proberen te vinden op het eiland. De altijd al aanwezige onderhuidse spanning wordt nog eens versterkt door de verkiezingen voor de eilandsraad. De hoofdpersoon gaat ook als verslaggever aan het werk. En dan komt hij terecht in een wereld vol verwijten, verdachtmakingen en corruptie. Tropenkolder geeft een ontluisterend beeld van hoe het er op de Antilliaanse eilanden aan toegaat.

Uitgeverij Passage
ISBN 97890 5452 2195 / NUR 301
12,5 x 20 cm; 224 pagina’s; € 18,90

Recensies

In 2011 sprak ik met Diewertje Blok bij Radio West over Tropenkolder. Klik HIER voor het gesprek. Verder is het boek uitgebreid op de Antillen besproken. Hieronder staan de recensies.