Roman Geen les meer

Geen les meer

Geen les meer

Het onderwijs in Nederland kenmerkt zich door schaalvergroting en vernieuwing. Maar wat levert dat allemaal op? Deze roman laat op indringende wijze zien hoe het op een ROC vreselijk mis kan lopen.

Bestellen

Hoofdpersoon in het boek is een docent die vakbekwaamheid en loyaliteit en hoog in het vaandel heeft. Ook hij moet mee met de onderwijsvernieuwing, er is geen ontkomen aan. Verbijsterd aanschouwt hij de gevolgen. Neutraal blijven is niet meer mogelijk. Uiteindelijk neemt hij stelling. En dat wordt hem niet in dank afgenomen.

Geen les meer beschrijft de tragiek van het moderne onderwijs waarin managementtaal overheerst en iedereen zich ingraaft in zijn eigen waarheid. Ondanks alle goede bedoelingen, overheerst de lethargie en weet niemand de neerwaartse spiraal te keren. Heel herkenbaar schetst deze roman de gang van zaken op een hedendaags ROC. Maar misschien beschrijft Geen les meer wel de problemen in álle grote organisaties.

Uitgeverij Passage
ISBN 97890 5452 2416 / NUR 301
12,5 x 20 cm; 224 pagina’s; € 18,90
omslag: Ruurd de Boer
Webpagina: Geen les meer – Uitgeverij Passage

Recensies

In 2012 sprak ik bij BNR Radio met Paul van Liempt over deze roman. Klik HIER om het interview te beluisteren. Op internet zijn verschillende recensies verschenen. Deze staan in de rechterbalk. Ook staan er artikelen in Podium en het blad van de CNV Onderwijsbond.