Presentatie COMA op Literair Festival Nazomerzinnen

Op het provinciaal literair festival Nazomerzinnen, zaterdag 20 september in Zuidlaren, vinden enkele bijzondere presentaties plaats. Ik presenteer onder andere mijn roman COMA.  

logo nzz 3.jpgIn mijn derde roman Coma worden grote vragen aangesneden over morele dilemma’s rondom coma en euthanasie. Nadat de vader van Andreas Witteveen in coma is geraakt, worstelt de hoofdpersoon met de vraag of zijn vader zijn vader nog is. Het antwoord wordt ingewikkelder als zijn vader in een vegetatieve toestand terechtkomt en moet worden opgenomen in een verpleeghuis. Als intussen ook een bekende Nederlander in coma raakt, komt het hele land in de ban van de discussie over leven en dood.

Andere boeiende presentaties
Het Drentse Boek komt, op initiatief van het Drents Light Verse Collectief, met een bundeling light verse gedichten over Drenthe. Drenthe is best mooi (op Google Maps) bevat oa bijdragen van Driek van Wissen, Rikkert Zuiderveld, Ton Peters, Drs. P en Anne Doornbos. Het eerste exemplaar wordt aangeboden aan Corien Bleeker, weduwe van Driek van Wissen. De tweede Dichter des Vaderlands stond bekend om zijn luchtige gedichten, die voor een groot publiek toegankelijk waren. Hij overleed mei 2010. Verder heeft de publiekspresentatie van Hollands Siberie een plaats in het programma, de nieuwe roman van Mariët Meester. Een scabreus verhaal over de opkomst en ondergang van een man die alleen ’s nachts zichzelf kan zijn. Het speelt zich af in Veenhuizen, waar de schrijfster opgroeide.

Peter Middendorp zal worden geïnterviewd over Vertrouwd voordelig, dat begin september verschijnt. Peter is geboren in Emmen en woont in Groningen. In zijn nieuwe roman beschrijft hij een puber die eind jaren tachtig zijn dagen slijt in de winkel van zijn ouders. “De Blokker stond in de Noorderstraat. De straat lag in Emmen en Emmen in Drenthe. Het maakte dus niet uit. Hoeveel groter je de wereld om je heen ook maakte  – huis,plaats, provincie – beter werd het niet. Drenthe was niks. Aan de ligging kon je al zien dat er iets niet helemaal lekker zat”.  Vincent Hensel haat alles wat hem voor de voeten komt, maar vooral: zijn vader.

Vers van de pers komt Tussen de anderen, de verhalenroman van Fieke Gosselaar. Het is geïnspireerd op haar werk als strafjuriste bij de Rechtbank Noord-Nederland. Ze portretteert verdachten, die ze de afgelopen vijf jaar heeft gezien, vanuit hun eigen  perspectief. Fieke Gosselaar schrijft poëzie en proza en was genomineerd voor het Hendrik de Vries Stipendium 2011.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *