Presentatie boek tijdens opening schooljaar ID College

Op donderdag 17 september heeft ID College, een ROC in het midden van Zuid-Holland, zijn studiejaar geopend. Met bijna duizend genodigden en vijftig workshops door en voor medewerkers heeft de onderwijsinstelling zijn deuren naar het studiejaar 2015-2016 opengezet. Ook werd het boek ‘Op de schouders van reuzen’ gepresenteerd, een geschiedenis over 98 jaar succesvol onderwijs.

ID College-bestuursvoorzitter Otto Jelsma overhandigt het eerste exemplaar van het boek ‘Op de schouders van reuzen’ aan voormalig ID College-bestuursvoorzitter Annemarijke Wooldrik-Van Schooten

Ondernemerschap was het centrale thema van ‘De Derde Donderdag in September’, de jaaropening van ID College. De onderwijsinstelling bouwt met De Derde Donderdag verder aan zijn lange verhaal van kracht, vooruitstrevendheid en innovatie. Voor een publiek van bijna duizend genodigden gaf Otto Jelsma, voorzitter van het College van Bestuur van ID College, zijn gezichtspunt bij het thema ondernemerschap. Jelsma: “Naar mijn stellige overtuiging gaat niets vanzelf. Of je nu docent, student of medewerker bent, een ondernemende houding en ondernemend gedrag is voor ons allemaal bij ID College van groot belang. Het is een voorwaarde om onze doelen te realiseren.”

Boek: ‘op de schouders van reuzen’  

Tijdens de opening werd ook het boek ‘Op de schouders van reuzen’ gepresenteerd. Een verhaal over 98 jaar betrokken onderwijs. Het boek begint in 1917, toen werd in Leiden de vakschool voor meisjes ’t Rapenburg opgericht. Het verhaal is geen opsomming van feiten en data. Het staat vooral vol met bijzondere verhalen over onderwijs, de relatie met studenten en de intensieve contacten met bedrijven en maatschappelijke instellingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *