Symposium samen zorgen na coma in Den Haag

Op woensdag 17 december 2014 organiseren Uitgeverij Passage, WZH Nieuw Berkendael en DJC Communicatie het symposium “Samen zorgen na coma”. Het centrale thema is: hoe kunnen mantelzorgers en professionele zorgverleners beter met elkaar samenwerken.

BAnner symposium

Het symposium vindt plaats in het auditorium van het HagaZiekenhuis, locatie Leyweg, Leyweg 275, Den Haag. Het begint om 13.00 uur en eindigt om 17.00 uur. De entree bedraagt € 45. Voor dat bedrag krijgen de bezoekers ook de roman ‘Coma‘. Studenten krijgen € 15 korting!

Inhoud symposium
In de zorg voor comapatiënten en mensen met een niet-responsief waaksyndroom of een minimaal bewustzijn spelen mantelzorgers een belangrijke rol. Zij worden elke dag geconfronteerd met de situatie van hun naaste en spelen bovendien een belangrijke rol bij de dagelijkse zorg en aandacht voor hun familielid, vriend of partner. De professionele zorgverleners zijn zich hier zeer van bewust en willen graag een betere aansluiting tussen de professionele zorg en mantelzorg.

In de praktijk blijken de beleving van mantelzorgers en professionele zorgverleners echter soms uit elkaar te lopen. Zij ervaren de situatie van de patiënt anders, hebben niet altijd dezelfde verwachtingen over de zorg die verleend zou moeten worden en hebben andere ideeën over de beste vorm van zorg.

De vraag is op welke manier je mantelzorgers en professionele zorgverleners beter met elkaar samen kunt laten werken, zodat ze elkaar aanvullen, de patiënt de beste zorg krijgt en de mantelzorgers zich meer gesteund voelen. In dit symposium gaan we in op dit vraagstuk.

Onderwerpen

  • Een goede transfer van ziekenhuis naar verpleeghuis
  • Betrek de familie bij de behandeling
  • Ondersteuning van mantelzorgers
  • Niemand tussen wal en schip: de verbinding

Sprekers

  • Een neuroloog, over de diagnose en het gesprek met de naasten.
  •  Dr. Jan C.M. Lavrijsen,  senior onderzoeker specialisme ouderengeneeskunde en  oprichter van de onderzoeksgroep Niemand tussen Wal en Schip. Radboudumc Nijmegen.
  • dr. Henk Eilander, klinisch neuropsycholoog, eigenaar van Brain Consult en grondlegger van het behandelprogramma Vroege Intensieve Neurorevalidatie voor mensen met een verminderd bewustzijn.
  • Een medewerker van de stichting Zorgen na coma. Deze stichting behartigt de belangen van mantelzorgers van mensen met een verminderd bewustzijn.
  • De mantelzorgondersteuners van WZH Nieuw Berkendael, een woonzorgcentrum dat gespecialiseerd is  in de zorg en begeleiding van mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) en neurologische aandoeningen.
  • Marcel de Jong, schrijver van de roman Coma.

Klik HIER om u aan te melden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *