Moord Wiels legt drama Curaçao bloot (interview radio 1)

Op 6 mei was ik te gast bij ‘Het oog op morgen’ op Radio 1. Samen met Freek van Beetz, tien jaar adviseur van de minister-president van de Nederlandse Antillen, sprak ik met Eva Jinek over de moord op Helmin Wiels, een van de machtigste politici op Curaçao. 

Op 15 september 2012 was ik eerder te gast bij het oog. Toen voorspelde ik dat na de chaos en bedreigingen rondom het Kabinet Schotte, in de toekomst de wapens weleens zouden kunnen spreken. Een onzinnige mening vonden velen… Helaas heb ik gelijk gekregen. Ik vind de moord schokkend. Mijn condoleances gaan uit naar de familie en zijn vrienden. Maar ik ben ook van mening dat het geen incident is. Wiels stierf omdat hij de corruptie op Curaçao serieus aan de kaak durfde te stellen. En dat is zagen aan de poten van de stoel van politici. Want in een wereld van nepotisme en patronage liggen onder- en bovenwereld op Curacao dicht bij elkaar.

Luister HIER naar het interview. Het begint op minuut 15.00.

En wil je meer lezen over de tragische teloorgang van de Antillen? Lees dan mijn roman Tropenkolder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *