Programmamanager arbeidsmarkt ouderenzorg Haaglanden

ODHOZ

Sinds 16 januari werk ik een deel van de week als programmamanager Regionale Aanpak Arbeidsmarktvraagstukken voor de ZorgScala – een vereniging van 11 VV-instellingen in de regio Haaglanden. De instellingen hebben met elkaar een gezamenlijke HR-agenda opgesteld. Een mooie vorm van samenwerking waar ik ook in 2023 een bijdrage aan mag leveren. 

Als programmamanager vind ik het een eer dat ik de instellingen voor verpleeghuizen en thuiszorg mag ondersteunen bij het vinden en behouden van nieuw personeel. Deze instellingen spelen een ongelofelijk belangrijke rol in onze gezondheidszorg. Iedere dag staan ontelbaar veel medewerkers klaar om de zorg voor ouderen en kwetsbare mensen te organiseren en te geven. Iedere dag helpen ze mensen om zo zelfstandig mogelijk te kunnen wonen en leven. Tegelijkertijd kampen de verpleeghuis- en thuiszorg met grote personeelstekorten. Ik ben echt trots dat ik de instellingen binnen ZorgScala mag ondersteunen bij het beperken van dit knelpunt en het innoveren van de zorg. Door medewerkers langer aan zich te binden. Door nieuwe medewerkers te motiveren de stap naar de zorg te maken – werk waarin je van grote betekenis bent voor mensen die kwetsbaar zijn.

De instellingen binnen ZorgScala hebben de handen al ineengeslagen. In gezamenlijkheid zoeken ze naar oplossingen om nieuw personeel aan te trekken en de huidige medewerkers voor de zorg te behouden. Fijn dat ik daar ook komend jaar een bijdrag aan kan leveren. Meer weten over ZorgScala en de Haagse Ouderenzorg? Ga dan naar www.zorgscala.nl of www.ontdekdehaagseouderenzorg.nl