Interview over Coma bij Stadsradio Delft

Op woensdag werd ik door Frans van Rijnswou geïnterviewd over mijn nieuwe roman Coma. In het interview vertel ik dat ik mensen veel te snel oordelen over comapatiënten. ‘Ik wil mensen vooral een spiegel voorhouden: denk na voordat jij je mening geeft over de zorg aan comapatiënten.”

Interview Stadsradio DelftVerder vertel ik in het interview dat de comateuze fase van Prins Friso de inspiratiebron voor het boek is geweest. “Het viel me op dat mensen vaak al meteen hun oordeel klaar hadden en precies wisten wat er met de prins moest gebeuren. Ik hoorde allerlei deskundigen spreken over ‘de menselijke ondergrens’ en ‘een menswaardig bestaan’. Maar wat bedoelden ze daar dan mee, dacht ik steeds. Maar die vraag werd door geen enkele journalist gesteld.”

Verder pleit ik er in het interview voor dat de zorgverzekeraars comazorg voor mensen boven de 25 jaar vergoeden. “25 jaar is een arbitraire grens. Er zijn genoeg gevallen bekend van mensen die boven die leeftijd uit coma geraakt zijn. De comazorg moet per geval bekeken worden. Niet op basis van een willekeurige leeftijdsgrens.”

Het interview is te zien door de te klikken op de foto of HIER te klikken.

Je kunt Coma bestellen via uitgeverij Passage of elke boekhandel in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *