In gesprek met stadsfilosoof Bahorie over vluchtelingen

Op vrijdag 30 oktober is stadsfilosoof en welzijnsdenker Hubertus Bahorie te gast bij het Cultuur Café Delft.  Tijdens de avond zal hij  stilstaan bij de vraag: hoe ga ik om met de toenemende stroom vluchtelingen die in Nederland opnieuw een bestaan willen opbouwen? Het Cultuur Café Delft begint om 20.00 uur en vindt plaats bij boekhandel Second Story aan het Vrouwjuttenland 25. Het wordt georganiseerd door Boekhandel Second Story en DJC Communicatie.

hubertusTijdens de culturele avond maakt Bahorie duidelijk dat alle opgaven die een mens in zijn dagelijks leven ervaart,  de kans op een gelukkig leven bieden. Een dringende opgave in deze tijd is het hanteren van etnische, culturele en religieuze diversiteit. De stroom vluchtelingen die Europa binnen vloeit, kan door mensen gezien worden als een unieke kans, maar ook als een historische vloek. Wie als een struisvogel nu zijn kop in het zand steekt, gaat vervreemden van de wereld waarin hij dagelijks leeft. Maar wie veranderingen omarmt, kan bijdragen aan een wereld waarin het goed leven is.

Lezing en gesprek

Bahorie houdt eerst een korte lezing. Hierin legt hij uit dat levenskwaliteit onafhankelijk van omstandigheden het natuurlijke gevolg is van menselijke ontwikkeling. In deze ontwikkeling worden drie herkenbare stadia onderscheiden die ieder een compleet andere ervaring van leven tonen. De stadia leiden tot een ‘natuurlijke staat’ van ‘Verwondering & Wel-Zijn’. Na de lezing past hij deze visie in dialoogvorm toe op de vraag: hoe ga ik om met de toenemende stroom vluchtelingen die in Nederland opnieuw een bestaan willen opbouwen?

Hubertus Bahorie

Wijsgeer, docent en schrijver Hubertus Bahorie studeerde filosofie in Nijmegen. Hij is als docent verbonden aan Melanchthon Bergschenhoek, als onafhankelijk onderzoeker aan het Instituut voor Transcendentaal Leven en als Stadsfilosoof aan de Delftse samenleving. Momenteel werkt hij aan een Handboek voor Dagelijks Wel-Zijn, geïnspireerd door Stoa, ‘Christelijke Mystiek, Oosterse Filosofie en Transcendentaal Humanisme’. Kijk voor meer informatie op www.stadsfilosoof.nl.

 

Kosten: € 8 (inclusief drank)

Kaarten : tanhar@ziggo.nl

 

 

 

Meer informatie: Second Story  (015) 2126101

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *