Haal de mooie momenten van 2015 terug

 

En weer is er een jaar voorbij. Vroeger kocht mijn moeder dan het boek ‘Het beste van’. Daarin stond dan een bloemlezing van alle gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Het was altijd een aaneenrijging van aanslagen, ongelukken en uitstervende diersoorten. Deze treurzang van ellende werd af en toe onderbroken door een verslag van een verjaardagsfeest van een of andere prinses. Maar als overtuigd republikein vond ik die berichten eigenlijk ook maar kommer en kwel.

Het is makkelijk deze column ook vol te laten lopen met alle ellende die het afgelopen jaar op ons afgevuurd heeft. De aanslagen in Parijs, de oorlog in Syrië, de eindeloze stroom vluchtelingen. Ze kwamen bijna dagelijks op het internet voorbij. Maar is 2015 niet ook een jaar geweest van mooie gebeurtenissen? Misschien is het goed om daar eens aan terug te denken. Het zijn er meer dan u misschien nu denkt. Ik vroeg aan mijn vrouw wat haar mooiste herinnering van het afgelopen jaar was. Meteen vertelde ze over onze brommertochten in Thailand, afgelopen zomer. Ik begon te glimlachen, ja, dat was waar. Ik was die ritjes waarlijk bijna vergeten. Als een zestienjarige scheurde ik op die scooter tussen de rijstvelden. Mijn haren wapperden in de warme tropenwind en mijn meissie zat achterop, haar armen om mijn lichaam geklemd. Ik houd van je, fluisterde ze ergens tussen Chiang Mai en Doi Saket in mijn rechteroor. De rijstvelden kleurden nog groener dan ze al waren. Wat voelde ik met toen weer jong en vrij! En toch was dat moment bijna verdwenen in de kelders van mijn geheugen. Fris uw geheugen ook eens op. Haal uw mooie herinneringen van 2015 terug. En houdt dat gevoel voor 2016 vast. Het leven heeft de kleur die u het zelf geeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *