Foldertekst roman Coma bekend

Coma is een roman die dieperliggende vragen aansnijdt over morele dilemma’s rondom coma en euthanasie. Nadat de vader van Andreas Witteveen in coma is geraakt, worstelt de hoofdpersoon met de vraag of zijn vader zijn vader nog is. Het antwoord wordt ingewikkelder als zijn vader in een vegetatieve toestand terechtkomt en wordt opgenomen in een verpleeghuis. Als intussen ook een bekende Nederlander in coma raakt, komt het hele land in de ban van deze discussie over leven en dood.

Voorkant COMATijdens het ontruimen van zijn ouderlijk huis komt Andreas op het spoor van een gebeurtenis die zijn ouders voor hem verborgen hebben gehouden. Hij begint aan zichzelf te twijfelen: wie is hij eigenlijk? De vraag naar de persoonlijke identiteit gaat nu niet alleen meer over zijn vader, maar ook over hemzelf. Zijn speurtocht naar het verleden en zichzelf maakt het boek spannend en meeslepend om te lezen.

Coma is een vlot geschreven filosofische roman die veel discussie zal oproepen. De boekpresentatie in september 2014 wordt in november gevolgd door een symposium over de begeleiding van mantelzorgers van mensen die niet meer bij bewustzijn zullen komen. Woonzorgcentrum WZH Nieuw Berkendael presenteert dan een ondersteuningsprogramma voor mantelzorgers. Verder spreken vertegenwoordigers van mantelzorgorganisaties en Jan Lavrijsen, die in 2005 gepromoveerd is op de lotgevallen van mensen die niet meer bij bewustzijn komen in verpleeghuizen. Hij is ook de oprichter van de onderzoeksgroep Niemand tussen Wal en Schip, een onderzoeksteam dat zich richt op de langetermijnzorg voor mensen met ernstig niet-aangeboren hersenletsel.

Uitgeverij Passage
ISBN 97890 5452 289 8 / NUR 301
12,5 x 20 cm; 224 pagina’s; € 18,90
omslag: Myrthe Heuzinkveld
verschijnt september 2014

Bestellen kan alvast door een mail te sturen naar info@uitgeverijpassage.nl

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *