Eindelijk hebben we geen allochtonen meer

Sinds deze week hebben we in Nederland geen allochtonen meer. En dat dankzij het afschaffen van het woord allochtoon. Zo makkelijk kunnen dingen gaan. Marokkanen bestaan trouwens ook niet meer, net zomin als Turken, Surinamers en Antillianen. Vanaf nu wonen er in Nederland alleen maar Nederlanders. Nederlanders vieren Divali, Nederlanders op een scooter plegen straatroven, Nederlanders juichen om de misdaden van een Turkse president. Ons land wordt er een stuk overzichtelijker door.

Wist u bijvoorbeeld dat 60% van de gedetineerden Nederlander is? De andere 40% trouwens ook. Mooi om te weten! Daar kunnen de beleidsmakers wat mee. Trouwens, ik las ook een pleidooi om de termen hoog- en laagopgeleid uit onze taal te verwijderen. Welaan, men weet van doorpakken.

Zo blijkt uit onderzoek dat Nederlanders langer leven dan Nederlanders. Echt, ik heb het heus gelezen. Het zijn Nederlanders die vaker werkloos zijn en Nederlanders die slecht scoren op school. Of laten we positief blijven: het zijn Nederlanders die burgemeester van een grote stad worden of voorzitter van de Tweede Kamer. Dankzij het verzwijgen van verschillen is alle discriminatie de wereld uit!

Ik denk echter dat we niet ver genoeg gaan. Ik stel voor dat mannen voortaan alleen Klaas mogen heten en vrouwen Marie. Of nog beter: laten we ook niet meer spreken over man of vrouw. Mens! Dat is het woord. De nieuwe president-directeur van Shell is een mens. Geen Nederlander trouwens, bedenk ik me opeens, want heeft ons aller Koningin niet eens gezegd dat de Nederlander niet bestaat? Ja, mens, vanaf nu is dat enige duiding die nog is toegestaan. Dankzij de taal zijn we in één klap van ons racisme af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *