Dankzij u is V&D failliet gegaan

Dankzij u is V&D failliet gegaan. En Perry Sport, Dolcis, Manfield. Ook DA is door u kapot gemaakt. En Dixons, Miss Etam en Vögele. Winkelketens die soms al meer dan honderd jaar bestonden. Maar daar heeft u geen boodschap aan.

U klikt, swypt en Idealt al uw spullen op internet bij elkaar. Schoenen, kleding, wasmachines – u bestelt ze via het wereldwijde web uw woning in. Vandaag geklikt, morgen bezorgd. En niet tevreden? Dan laat u het gewoon weer ophalen. Met een klik op de knop. Allemaal vanuit uw luie stoel. Geen gezeur meer van een winkelmedewerker. Geen bezoek aan een winkelpand meer. Een paar vingerbewegingen op het beeldscherm van uw smartphone is voldoende.

Zo hebt u de grote warenhuizen inmiddels al het straatbeeld uitgejaagd. En straks klikt u de kleinere winkels de stad uit, en daarna de drogisterijen, de wijnhandelaren. Hups, daar heeft u mijn laatste boek Idealend besteld. Waarom naar een boekhandel gaan? De supermarkten zijn inmiddels ook het slachtoffer van uw degelijke sloopwerk. Uw dagelijkse boodschappen klikt en swypt u steeds vaker bij elkaar. Dat u straks woont in een spookstad, doet u helemaal niets.

Het internet is uw natuurlijke habitat. En dan zegt u met een treurig gezicht dat het zo jammer is dat Delft steeds meer lege plekken vertoond? Dat het zo verdrietig is dat tienduizenden mensen hun baan verliezen? Krokodillentranen! Klik gerust verder hoor. Uw nieuwe partner woont ook ergens op het wereldwijde web. Een paar swypen en hij of zij verschijnt op uw beeldscherm – nippend van een wijntje van een goedkope internetwinkel. Die gespecialiseerde slijterij om de hoek heeft u namelijk vorige week failliet geklikt. Lang leven de virtuele wereld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *