Boeken

Boeken

Literaire romans

Bij uitgeverij Passage zijn drie romans van mij verschenen: Tropenkolder (2010), Geen les meer (2011) en Coma (2014). Op 12 oktober 2018 verschijnt mijn vierde roman: De Afscheiding. Klik op de foto voor meer informatie over de romans.

Nieuwe roman in oktober 2018
In oktober 2018 verschijnt mijn roman De Afscheiding. Het is een historische roman over een kerkstrijd in 1834 die totaal uit de hand liep. Een bizarre geschiedenis over de strijd tussen een strenggelovig volk en een liberale elite. Tussen arm en rijk. Tussen kerk en staat. Maar het verhaal gaat ook over nu. Dit boek laat je nadenken over de vrijheid van meningsuiting.

Hendrik de Cock kwam rond 1830 als predikant in het dorpje Ulrum terecht. Hij merkte al snel dat zijn preken niet aansloegen bij het gewone volk. Hij greep terug op orthodoxe geloofsregels. Daar had hij wel succes mee, althans bij de armere delen van het volk, niet bij de elite. Voor politici, bestuurders en kerkelijke leiders was De Cock een onrustzaaier.

Maar de aanhang van De Cock groeide snel. De allerarmsten in de samenleving voelden zich door hem begrepen. Eindelijk was er iemand die naar hen luisterde. De armen kwamen opeens openlijk op voor hun geloof. Tot frustratie van de elite. Die wilde rust en eenheid. Geen volk dat in opstand kwam. De Cock en zijn volgelingen werden daarom keihard aangepakt.

Het maakte De Cock alleen maar populairder. De strijd ontspoorde volledig. De Afscheiding is bijna te absurd om te geloven. Toch is het verhaal echt gebeurd. Het is een unieke geschiedenis over de emancipatie van de allerarmsten in Nederland. Bovendien zorgden de gebeurtenissen ervoor dat Thorbecke de gelijkheid van alle godsdiensten in de grondwet van 1848 opnam. Zo stonden De Cock en zijn volgelingen eigenlijk aan de wieg van het moderne Nederland.

Bedrijfsboeken

Voor ROC ID College heb ik een kroniek geschreven over het bijna honderdjarig bestaan van de organisatie: Op de schouders van reuzen.

Schouders van reuzen

Het boek beschrijft aan de hand van verhalen de lange geschiedenis van deze grote onderwijsinstelling. Op dit moment ben ik bezig met een managementboek over het fusieproces van ID College en ROC Leiden tot mboRijnland. Dit boek verschijnt december 2018.

Wilt u ook een boek over uw organisatie? Neem dan contact met ons op: info@djccommunicatie.nl