COMA

Tot nadenken stemmende roman Coma eenmalig met korting te bestellen

In deze Coronatijd komen veel morele dilemma’s rondom de zorg op.  Een goed moment om de roman Coma te lezen. Het boek beschrijft het indringende proces rondom comapatiënten. Uitgeverij Passage biedt de roman eenmalig voor slechts € 12, 90 aan, inclusief verzendkosten. Door de aankoop van het boek steun je de uitgeverij. Belangrijk in deze zware tijden.

Dit pointillistische schilderij van Seurat speelt een belangrijke rol in het boek.
Dit pointillistische schilderij van Seurat speelt een belangrijke rol in het boek.

Het verhaal

Nadat de vader van Andreas Witteveen in coma is geraakt, worstelt de hoofdpersoon met de vraag of zijn vader zijn vader nog is. Het antwoord wordt ingewikkelder als zijn vader in een vegetatieve toestand terechtkomt en wordt opgenomen in een verpleeghuis. Als intussen ook een bekende Nederlander in coma raakt, komt het hele land in de ban van deze discussie over leven en dood.

Tijdens het ontruimen van zijn ouderlijk huis komt Andreas op het spoor van een gebeurtenis die zijn ouders voor hem verborgen hebben gehouden. Hij begint aan zichzelf te twijfelen: wie is hij eigenlijk? De vraag naar de persoonlijke identiteit gaat nu niet alleen meer over zijn vader, maar ook over hemzelf. Zijn speurtocht naar het verleden en zichzelf maakt het boek spannend en meeslepend om te lezen.

Vier sterren

De Telegraaf noemt het boek herkenbaar voor veel mensen. Bij de veel gelezen recensiewebsite Hebban krijgt het boek vier sterren. Bij GoodReads zelfs vijf. “Het is een boek dat je niet loslaat nadat je de laatste pagina hebt gelezen.” Ook de Nationale Ziekenhuiskrant wijdde een artikel aan de roman: “De schrijver verwoordt heel invoelbaar de dilemma’s rondom coma.” De Nederlandse Bibliotheken (NBD Biblion) noemt het boek “een uitstekende, tot nadenken stemmende roman.”

Bestel met korting

Je kunt het boek met korting bestellen via de website van Uitgeverij Passage.  Ook leuk om iemand cadeau te doen. Dank voor je aankoop. Het helpt uitgeverij Passage.

Een reactie plaatsen