Artikelen in AD: een blik achter sociale kwesties

Een boerderij voor demente ouderen, de voedselbank, werklozen die opgeleid worden tot citysteward. Maatschappelijke kwesties raken me. Fijn dat ik daar als journalist in het AD over kan schrijven. In dit bericht kun je een aantal van mijn artikelen lezen. Nederland staan veel mensen klaar voor diegenen die een steun in de rug nodig hebben. 

Artikel over Voedselbank Delft

In Delft zijn steeds meer mensen afhankelijk van de voedselbank. Zo’n 10 procent van de huishoudens heeft een inkomen op of onder het sociaal minimum. De voedselbank is voor veel van deze mensen een noodzakelijkheid: ‘Ik heb te weinig geld om voldoende eten en drinken te kopen.’

Artikel: Vraag naar hulp voedselbank groeit 

Voedselbank Delft-voorzitter Hans Mostert toont enkele producten die in de pakketten zitten.

Foto Fred Leefland (AD)

Werklozen worden citystewards

Werklozen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt worden door Citysteward Nederland opgeleid tot citysteward. Ze krijgen een opleiding en daarna een baan. Sinds enige tijd patrouilleren citystewards rondom het gemeentehuis en station van Delft. Ze dragen bij aan een veilige omgeving.

Artikel: Werklozen krijgen nieuwe kans als citysteward

Alexandra Hünd (l) en Mehmet Bayram in het Delftse station. ,,Het mooiste is dat je mensen kan helpen."

Foto: Fred Leefland (AD)

Boerderij voor demente ouderen

Op 1 januari 2019 begint boerderij Weidelicht met dagopvang voor ouderen met dementie. Ook de mantelzorgers zijn er welkom. “Die hebben het heel zwaar. Ze zien hun geliefde veranderen in een totale andere persoonlijkheid. Bovendien kost de zorg voor iemand met dementie heel veel energie. Bij Weidelicht kunnen ze tot rust komen.”

Artikel: Dagopvang voor demente ouderen in boerderij

Een boerderij zonder dieren is geen boerderij.

Foto: Fred Leefland (AD)

Nieuw Poeplaboratorium Delft

Internationaal waterinstituut IHE Delft opende op 19 november 2018 een nieuw laboratorium voor onderzoek naar poep. Wetenschappers en studenten leggen zich toe op verwerking en hergebruik van menselijke uitwerpselen. Een mooi voorbeeld van de circulaire en milieuvriendelijke economie.

Artikel: Delft is poeplaboratorium rijker

Berend Lolkema legt het concept van het poeplaboratorium uit. ,,Wij kijken hoe je poep en urine kunt omzetten in mest, waarmee je de grond vruchtbaar kunt maken."

Foto: Fred Leefland (AD)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *